Ježek / Duel / Ke stažení / Instalační soubor DUEL 20.1 z 5. září 2024

Soubory ke stažení

Instalační soubor DUEL 20.1 z 5. září 2024

Ilustrační obrázek

05.09.2024

Nejnovější program DUEL 20.1 s označením (20.1.1.11305) byl uvolněn do distribuce. Obsahuje změny v souvislosti s novou legislativou a další řadu uživatelských novinek a vylepšení a drobných oprav.

Soubor Velikost Popis
exe duelsetup-20-1-1-11305.exe 532,96 MB Nejnovější instalace programu DUEL.

Instalační soubor

Stáhněte soubor duelsetup-20-1-1-11305.exe a spusťte ho. Instalátor prověří váš operační systém a nainstaluje nejnovější verzi ekonomického systému DUEL. Pro bezpečnější instalaci je vhodné ho spouštět Jako správce. Doporučujeme postupovat podle Návodu na upgrade.

Postup pro bezpečnou instalaci

Při instalaci verze 20.1 dochází k upgrade databází, proto doporučujeme postupovat podle Návodu na upgrade. V něm najdete informace jak zálohovat a připravit stávající data při převod do nové verze.

Návod na Upgrade
 

Verifikační kódy pro rok 2024

Přechod na verzi 20.1 je pro uživatele verze 20 zdarma. Pro přechod z verze 19 a starších musíte mít zakoupen Upgrade 2024 a musíte mít Verifikační kódy, jinak budete mít své firmy jen v režimu Demoverze!

 

Instalace vzdálenou správou

Nabízíme možnost instalace upgrade naším technikem pomocí služby Vzdálená správa. Pokud o tuto službu máte zájem, kontaktujte Hotline.

Cenu najdete na stránce Ceník služeb v řádku Vzdálená správa v hodinové sazbě.

 

Pozor po převodu do verze 20.1 z verzí předchozích

MZDY: Upgrade přináší změny datových struktur Personalistiky, Přípravy mezd a Měsíčních mezd. Individuální upravené sestavy nemusí v nové verzi fungovat.

KANCELÁŘ: Datové změny v kancelářské fakturaci a objednávkách způsobí neunkčnost individuálně upravených sestav z předchozích verzí. 

 

Seznam změn a novinek ve verzi 20.1.1.11305 ze dne 5. září 2024

OBECNÉ

  • Pokud se odskakuje do číselníku z výklopného seznamu (tj. ještě před převzetím hodnoty), je nyní po odskoku do cílové agendy kurzor nastaven podle hodnoty ve výklopném seznamu - přestože nebyla potvrzena klávesou Enter.
  • Barva pozadí součtového řádku je nyní přebírána podle nastavení záhlaví.
  • Ve všech sestavách, které obsahují obrázky (samostatně vložené i jako pozadí), bylo upraveno jejich nastavení pro korektní export do PDF. Celkem bylo dotčeno více než 100 sestav.
  • Při zakládání nové firmy podle ARES za pomoci kontextové nabídky "hamburger menu" je nyní průvodci předáno IČO, které bylo zadané do políčka pro adresu a podle kterého chceme firmu v ARES vyhledat.

ÚČETNICTVÍ A DAŇOVÁ EVIDENCE

  • Operace Kopie v ZaP byla rozšířena i o tabulku příslušného časového rozlišení.
  • V evidenci ZaP byla v operaci Kopie opravena práce s datem splatnosti a datem DPH, pokud bylo nastaveno konkrétní datum vystavení, ale pro zmíněná data zvolena varianta "s posunem dle původního dokladu".
  • Do agendy Bankovní výpisy byla přidána kontrola sledující soulad nastaveného typu položky (Příjem / Výdej) na předpoklad dle Druhu účtování (resp. v DE dle Druhu operace). V případě nesouladu se zobrazí dialog umožňující automatickou změnu na hodnotu dle předpokladu.

MZDY

  • Do aktualizace byla promítnuta novela insolvenčního zákona, která exekuční srážky výživného vzniklé v mezidobí od zažádání o oddlužení do doručení rozhodnutí nebude deponovat (stejně jako případné předchozí srážky výživného), ale budou i nadále zasílány exekutorovi. Zbylé deponované exekuce budou po doručení rozhodnutí o insolvenci zaslány přímo insolvenčnímu správci.
  • Hodnoty v sekci 9 v tiskopisu Oznámení o nástupu jsou nyní dle požadavků Úřadu práce (v rozporu s pokyny ČSSZ) vyplňovány i pro DPP s příjmy vyššími než 10.000 Kč.
  • V XML pro příjmy pro MPSV byl upraven výstup irelevantních údajů (doposud místo nul nevystupovalo nic).
  • Do sestav měsíčních mezd byl do sekce Sociální pojištění doplněn odskok na operaci exportující Výkaz příjmů pro pracovníky na DPP (VPDPP), sestava seznamu a nakonec i formulář Výkazu.
  • Do všech sestav mzdových listů byla promítnuta možnost výběru zdravotní pojišťovny.

SKLADY

  • Mezi sestavy skladových pohybů byly přidány tři nové výstupy - opis podle středisek, podle výkonů a podle zakázek.
  • Do položek výroby byl zapracován přepočet ceny přijímaného výrobku při manuální změně jednotkové ceny nebo množství. (Stále ale platí, že funguje automatický přepočet ceny přijímaného výrobku při změně ocenění vstupů.)

MAJETEK

  • Protokoly o zařazení a vyřazení byly navázány na pohyby drobného majetku, nyní lze zaškrtnutím zvolit, ze kterých pohybů má být sestava vytvořena. Pomocí parametru období lze potom výstup omezit i hromadně.

 

Seznam změn a novinek předchozích verzí


5. září 2024, Ing. Pavel Kuchár

Zpět na přehled